Vi som arbetar på Sjöskolan

Gerhard-Chronholm

Gerhard Chronholm

Jag började segla när pappa köpte båt till familjen, då var jag 7 år gammal. Efter mer än 10 års familjesegling och några andra sidospår är nu båtlivet mitt yrke. Några av sidospåren seglade mig över Atlanten. Som längst har jag seglat från Lysekil till Seattle, via Panamakanalen.

Jag är certifierad Master of Yachts instruktör sedan 2004 och innehar bland annat Fartygsbefäl klass VIII, Maskinbefäl klass VIII och HSF.

Majoritetsägare i Sjöskolan på Beckholmen. 

 

Maja-Gutell

Maja Gutell

På sjön trivs jag som bäst! Det är även ute till havs som jag spenderat varenda sommar sen barnsben. Under barndomen var det motorbåtssemestrar med familjen och under ungdomen byttes det ut till seglingar med vänner. I några år arbetade jag som seglarinstruktör och navigationslärare för barn och ungdomar på Vitsgarns Seglarskola. Därefter har jag bland annat arbetat med seglingscharter i Kroatien, transportseglingar, båtförare för produktionsbolag samt seglat över Atlanten.

Jag har själv Fartygsbefäl klass VII, Maskinbefäl klass VIII och Handhavande av snabba fartyg.

Thomas-Lundgren

Thomas Lundgren

Projektledning och verksamhetsutveckling har varit mitt yrke i över 30 år. Tekniknörd men också älskare av traditionell navigation med sextant och kompass. Började segla optimistjolle 1980 och därefter olika jollar, kölbåtar och skolfartyg. Idag seglar jag min egen semesterbåt Tootiki året runt, min egen kappseglings-IF på sommaren och SXK:s skolfartyg som styrman. 

Jag har bland annat Master of Yachts Unlimited, ROC, CCM, Fartygsbefäl klass VIII och samtliga NFBs intyg.

JörgenE-profilbild-Sjöskolan

Jörgen Emanuelsson

Under varumärket Kustens har jag sedan 2001 arrangerat och utbildat främst yrkessjömän. Främst har det varit Fartygsbefäl klass 8, Handhavande snabba fartyg, Säkerhetskurs för fiskare och vattenskoterkörkort.

Årsskiftet 2023/2024 gick Kustens och Sjöskolan samman för att tillsammans bli en ännu mer komplett leverantör av marina utbildningar över hela landet. 

PiaH-profilbild-Sjöskolan

Pia Hultén

Det är hos mig allt som rör Sjöskolans ekonomi hanteras. Jag älskar att semestra på havet.

Scroll to Top