Förarintyg båt Göteborg

Förarintyg båt Göteborg. Sjöskolan ger dig en introduktion till båtlivet på kusten och på stora och mindre insjöar när du går Förarintyg båt hos Sjöskolan Göteborg. Vi vill ge dig kunskap, självförtroende och mod att ge dig ut på vattnet, så att du kommer dit ut som dina drömmar bär dig, vare sig det är en ödslig vik långt ut vid en klippa, eller en gästhamn, dit dina vänner brukar köra sina båtar för att umgås.

Vi utbildar dig i huvudsak i våra härliga lokaler vid Klippan. Kurslokalen ligger på en pråm som flyter i Göta Älv och alldeles innanför Älvsborgsbron, vilket gör det enkelt att peka ut objekt i sjökort direkt från klassrummet, allt ifrån höjden på bron, till hur vattnet strömmar kring en röd prick. 

Förarintygskursen är på två dagar klockan 09 till 16 båda dagarna, oftast på lördag och söndag, men vi erbjuder också kurser på påskhelgen, Kristihimmelsfärdhelgen och vardagar under sportlov, påsklov under våren och sommaren, och även runt jul. Du finner alla kurser i kalendern nedan.

Förarintyg båt Göteborg
Stephan
Läs mer
Bra organisation. Mycket intressant och lärorikt innehåll fömedlat på ett mycket pedagogiskt sätt av Stina. Kan jag bara rekommendera!
Mia
Läs mer
Jättebra!
Elisabeth
Läs mer
Kan varmt rekommendera förarintygskursen. Lagom stor grupp, lätt att ställa frågor, praktiskt och pedagogiskt upplagt. Stina fantastisk lärare. Extra trevlig studiemiljö på Pråmen. Mycket trevlig och givande båtpraktik i Göteborgs skärgård tillsammans med Stina och Thomas ombord på Westvind
Håkan
Läs mer
Trevlig kursledare och bra innehåll i kursen
Isabelle
Läs mer
Kompetenta, mycket bra och engagerade lärare. Jag som inte kunde någonting om båtar och regler har lärt mig otroligt mycket! Det är mer regler på havet än man tidigare förstått! Rekommenderar varmt!
Fredrik
Läs mer
Kan verkligen rekommendera denna utbildning och skola, lärare och omgivning är av högsta klass. Ett extra stort tack till läraren Stina som tog väl hand om oss och gjorde kursen rolig och lärorik.
Föregående
Nästa

När du går Förarintyg båt lär du dig mer om väjningsregler och grundläggande navigation.

Vi använder både papperskort och elektroniska kort när vi undervisar dig, och varvar teoretiska lektioner med praktiska övningar både inne och utanför kurslokalerna.
Förarintygskursen är på två dagar klockan 09 till 16 båda dagarna, oftast på lördag och söndag, men vi erbjuder också kurser på vardagar under våren och sommaren. Du finner vardagskurserna precis som helgkurserna markerade i kalendern.

De flesta försäkringsbolag ger rabatt på din båtförsäkring, om du kan visa upp att du har Förarintyget, så kom ihåg att meddela dem när du skrivit provet och har intyget i din hand.
Planerar du att hyra båt i Medelhavet? Då är det numera nästan alltid Förarintyget ett lägsta krav, tillsammans med ett SRC-certifikat, som förut kallades VHF-certifikat.
Förarintyget är också ett förhandskrav om du funderar på att vidareutbilda dig. När du är klar med Förarintyg båt samt båtpraktik dag är du behörig att gå Kustskepparintyget.
Förarintyget kallades tidigare för Förarbevis, och gör så fortfarande i folkmun. Även Skepparexamen är ett vanligt namn, men det är egentligen en högre utbildning. Läs vidare till Kustskepparintyget, sedan är du bara fyra dagar bort från utbildningen till Fartygsbefäl klass VIII, utbildningen för dig som vill börja arbeta på sjön, eller bara få en riktigt bra och bred utbildning om livet på sjön.

Gå Förarintyg båt idag och få större behållning av båtlivet imorgon!

Boka utbildning på sjoskolan.se Förarintyg båt Göteborg

Utbildningen sker på Pråmen (Adolf Edelsvärds gata 12, Göteborg)

Kursinnehåll

  • Navigering inomskärs i dagsljus
  • Land- och sjömärken
  • Göra fart-, tid- och distansberäkningar
  • Väjningsregler
  • Ljudsignaler
  • Kompass
  • Nödsituationer
  • Väder och vind

Båtpraktik dag
Om du väljer att boka båtpraktik dag får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper från kursen ombord på vår skolbåt, då båten ligger precis utanför skolan, och du kan kliva ombord direkt i anslutning till kursen eller några dagar senare beroende på vilka datum du har bokat för din praktiktur.

Förkunskaper
Inga, men när du går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Bokar du porto M så får du boken hemskickad innan kursstart, om du beställer boken minst 1 vecka innan kursstart.

Boka kurs och material
Du bokar kursen på knappen nedan. Det du behöver boka till för att kunna genomföra kursen är kurslitteratur och arbetsmaterial.
Kurslitteraturen består av kursboken Båtkörkortet, 10:e upplagan, övningssjökort kustskeppare, bestick som består av passare, transportör och nautisk linjal. Varje deltagare på kursen behöver en fullständig uppsättning med övningssjökort och bestick, för att hinna med att göra alla övningar under kursen. Du kan låna kursbok från en vän, men tänk på att kursboken inte bör vara äldre än tre år.

Examen
Examination genomförs i regel en vecka efter avslutad kurs av förhörsförrättare från NFB, Nämnden för Båtlivsutbildning, som kommer till Sjöskolan och ger dig ett prov som han eller hon sedan går igenom med dig individuellt, alltså ytterligare ett tillfälle att lära sig. Resultatet får du direkt när du lämnat in skrivningen till examinatorn. Vid godkänt resultat får du köpa ett sigill om du har NFBs blåa tygsbok, där förrättaren sätter in ett sigill och stämplar sidan för Förarintyg. Numera finns det inga nya intygsböcker, utan du kan välja på ett plastkort eller en app från NFB. Du får mera information av examinatorn.
Kurslokalen ligger på Adolf Edelsvärds gata 12, ombord på Pråmen i Göteborg.

Denna kursen finns även i Stockholm
Förarintyg båt Stockholm

Scroll to Top