När du är klar med Förarintyg och båtpraktiken. Kallas också för Skepparexamen, Skärgårdsskepparen och en del andra namn förekommer också – de har alla samma gemensamma nämnare att kurserna leder till samma intyg Kustskepparintyget. Och ger dig behörighet att föra ett fartyg som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter.
När du känner dig trygg med navigering i dagsljus och skärgården är det dags för nästa steg – mörkernavigering och utomskärs. Kanske hägrar Skagen, eller Läsö? Under Kustskepparkursen går vi igenom allt som är bra att känna till för en tur till t.ex. Skagen. Vi diskuterar vad du behöver tänka på innan du kastar loss, vad du kan förvänta dig under färden, och inte minst hur du hittar hem igen. Hur hanterar man strömavdriften, och hur hanterar du dagens elektroniska alternativ för att underlätta resan så mycket som möjligt. Vi pratar mer detaljerat om det du ytligt fått lära dig på Förarintyget. Här blir du en Skeppare som förväntas kunna hantera en kompass och sjökort samt känna till alla lanternkombinationer som finns, inklusive alla ljud- samt dagersignaler därtill.
Kursinnehåll:
Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
Sjövägsregler
Utmärkningssystemet
Ljud- och ljussignaler
Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.
Provet sker på Sjöskolan några dagar efter kursavslut. Resultatet får du direkt på examensdagen.
Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dager, bägge ifyllda i din intygsbok
Du skall fylla 15 år som lägst under kalenderåret du tar Kustskepparintyget.
Lokal
Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.
Klicka på knappen nedan och du kommer direkt till vår huvudsida www.sjoskolan.se där du kan boka din kursplats direkt!
Sjöskolan Göteborg
Adolf Edelsvärdsgatan 12
414 51 Göteborg
TELEFON: 031-762 09 09
E-POST: goteborg@sjoskolan.se
© Copyright 2019 Sjöskolan